Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Νέα: Ανακοινώσεις Τεχνικής Επιτροπής

Η Τεχνική Επιτροπή δημοσιοποιεί τα παραρτήματα του J καθώς και τις τεχνικές λίστες για το 2012. Στα αρχεία που επισυνάπτονται είναι διαθέσιμα οκτώ παραρτήματα του κανονισμού J καθώς και έντεκα λίστες που αφορούν τεχνικά ζητήματα, θέματα ασφαλείας και ομολογκασιόν. 
Συνημμένα εδώ: http://www.omae-epa.gr/pressrelease/513

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Διαχειριστής: Μέρες που δέχεστε ευχές, δεχτείτε και μια από εμάς.

Η Evia Off Road Team το Forum και το Blog της, εύχονται στα μέλη και τους αναγνώστες  
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Αγώνες: Το Ακρόπολις ξανά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ακόμη πιο σημαντικό για τους Έλληνες αγωνιζόμενους θα είναι φέτος το Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο
βάσει του προγράμματος που έχει ανακοινώσει η FIA θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Μαΐου. Ο αγώνας εκτός του ότι θα φέρει στη χώρα μας, για μια ακόμη χρονιά τα κορυφαία ονόματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, θα αποτελέσει και μια σπουδαία  ευκαιρία για τους Έλληνες αγωνιζόμενους να κερδίσουν βαθμούς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, κάτι που είχε σταματήσει να συμβαίνει από το 2001 και έπειτα.

Αγώνες: Πρόγραμμα Αγώνων 4Χ4 2012

Ανακοινώνεται το Πρόγραμμα Αγώνων Αυτοκινήτων 4Χ4 για το 2012 όπως αυτό επεξεργάστηκε και καταρτίστηκε από την ΕΠΑ/ΕΘΕΑ. Καινοτομία πού διακρίνεται αμέσως, είναι η προκήρυξη Πανελληνίου Επάθλου Super Trial 4X4, σε τρείς αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας, Ρέθυμνο, Αθήνα και Πάτρα. Ένας θεσμός αγώνων πού αναμένεται να καθιερωθεί και γίνεται με “υπεραυτοκίνητα” 4Χ4 σε χώρους με δυνατότητα μεγάλης προσέλευσης θεατών, (γήπεδα - χώροι λιμανιών κλπ) υπό τύπον μεγάλης γιορτής - υπερθεάματος, προκειμένου να θαυμάζουν και να απολαμβάνουν τις δυνατότητες ανθρώπων και μηχανών πλήθος θεατών. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν και να συναγωνιστούν σε έναν αγώνα τα καλύτερα αυτοκίνητα και οδηγοί απ’ όλη την Ελλάδα.

Αγώνες: Πρόγραμμα αγώνων 2012

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για τις εγχώριες διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως αυτό καταρτίστηκε από την ΕΠ.Α./ΕΘ.Ε.Α. Οι αλλαγές σε σχέση με το 2011 είναι αρκετές ωστόσο εκείνο που ξεχωρίζει κανείς με την πρώτη ματιά είναι απουσία ενός μεικτού πρωταθλήματος και η παρουσία δύο θεσμών, ενός με χωμάτινους αγώνες και ενός με ασφάλτινους.

Νέα: Εορταστικό ημερολόγιο 2012

Διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή είναι το εορταστικό ημερολόγιο του 2012 με εικόνες των διακριθέντων τη χρονιά που ολοκληρώνεται. Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας εύχεται χρόνια πολλά σε αγωνιζόμενους, στελέχη των αγώνων και θεατές και εκφράζει αισιοδοξία για μια καλύτερη χρονιά σε αγωνιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2012 για όλον τον κόσμο. 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Διαχειριστής: Έρανος τροφίμων για ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο σύλλογος φίλων 4Χ4 Β. Ευβοίας διενεργεί έρανο τροφίμων μακράς διαρκείας για το χαμόγελο του παιδιού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6909256136 (Δημήτριος Καραγιώργος) ή στο Email του Evia Off Road Team Blog eviaoffroadteam@gmail.com που στηρίζει την προσπάθεια αυτή. Η ανθρώπινη πλευρά της τετρακίνησης.

Αγώνες: 2ο Wild Terrain Λασιθίου Κρήτης (ολοκλήρωση του κυπέλλου περιπέτειας 4Χ4 2011)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Wild Terrain στο Λασίθι της Κρήτης που έκλεισε και το Κύπελλο Περιπέτειας για το 2011. Ο καλός καιρός και οι όμορφες περιοχές του Καθαρού Λασιθίου πρόσφεραν μοναδικές στιγμές στους συμμετέχοντες που μαζεύτηκαν απ’ όλη τη Κρήτη αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα, με τη βοήθεια της ΑΝΕΚ-Super Fast Ferry. Πέντε Ειδικές Δοκιμασίες στις 3 μέρες του αγώνα, σε πολύ δύσκολο και απαιτητικό τερέν έφεραν στα όριά τους πληρώματα και αυτοκίνητα, κρατώντας το ενδιαφέρον και τον συναγωνισμό μέχρι και την τελευταία διαδρομή της Κυριακής που έκρινε και την τριάδα του βάθρου. 

Νέα: Επιτροπές ΕΠ.Α./ΕΘ.Ε.Α.

Η ΕΠ.Α./ΕΘ.Ε.Α. ανακοινώνει τη σύνθεση των Επιτροπών Drift & Dragster, Formula, Ιστορικού και
Προβολής, Χορηγιών και Κοινωνικού Έργου.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αγώνες: 7o ΕΚΟ Ιστορικό Φθινοπωρινό Ράλλυ (επιτυχές φινάλε!)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Regularity 2011, αφού το 7ο ΕΚΟ Ιστορικό Φθινοπωρινό Ράλλυ πέρασε στην ιστορία ως ένας επιτυχημένος αγώνας.
Η δεύτερη ημέρα του αγώνα, που διοργάνωσε το Αγωνιστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ με τη συμπαράσταση της ΕΚΟ, αποτέλεσε την ιδανική συνέχεια για τον αγώνα. Μετά την περιπλάνηση στην Πάρνηθα και τα Δερβενοχώρια, σειρά είχαν η Πεντέλη και η Ανατολική Αττική, σε περιοχές όπως η Νέα Μάκρη και η Καλλιτεχνούπολη. Η δεύτερη ημέρα του αγώνα Regularity περιλάμβανε 11 δοκιμασίες, με τις πρώτες εξ αυτών να βρίσκονται στο γεωγραφικό χώρο της ειδικής διαδρομής Πεντέλης. Έπειτα, τα πληρώματα κινήθηκαν στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης, περνώντας από Νέα Μάκρη, με το αστικό περιβάλλον να αποτελεί μια δύσκολη μορφή δοκιμασίας. Το μεσημέρι, άπαντες επέστρεψαν στην Κηφισιά για τον τερματισμό ενός κατά γενική ομολογία ευχάριστου, για τους 38 συμμετέχοντες αγώνα. Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο εξαιρετικός καιρός, με την ηλιοφάνεια να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του  διημέρου.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αγώνες: 5ος αγώνας ταχύτητας Τρίπολης (αποτελέσματα)

Πολύ αμφίρροπους και εντυπωσιακούς αγώνες περιλάμβανε ο 5ος αγώνας ταχύτητας που διοργάνωσε η Start Line στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης. Το πρόγραμμα είχε πέντε αγώνες σε διαφορετικές κατηγορίες και με μοναδική εξαίρεση τα ιστορικά που ούτως ή άλλως οι συμμετοχές είναι εντυπωσιακές, σε όλες τις άλλες κούρσες υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και ανταγωνισμός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια κάθε αγώνα. Μάλιστα το γεγονός πως κρίθηκαν οι τίτλοι στις δύο βασικές κατηγορίες, την Open και την Sport έδωσε μια ξεχωριστή χροιά στον τελευταίο φετινό αγώνα και αυτό αύξησε σημαντικά το ενδιαφέρον. Ο καλός καιρός και το γεγονός πως όλα κύλησαν ομαλά δημιούργησαν έναν όμορφο αγώνα και έτσι το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με το ραντεβού όλων να ανανεώνεται για το 2012 με τν ελπίδα για καλύτερες συνθήκες.

Αγώνες: 7o ΕΚΟ Ιστορικό Φθινοπωρινό Ράλλυ (ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα)

Η πρώτη ημέρα του 7ου ΕΚΟ Ιστορικού Φθινοπωρινού Ράλλυ Regularity, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, με την προσπάθεια των πληρωμάτων να λήγει για σήμερα στη Μονή Κλειστών της Φυλής.
Ο τελευταίος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος Regularity, που διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ, με τη συμπαράσταση της γνωστής εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΚΟ, που έχει δώσει την ονομασία της και στον αγώνα, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου, από την Κηφισιά. Ο αγώνας, που συγκέντρωσε 38 συμμετοχές, ξεκίνησε από πρατήριο υγρών καυσίμων της ΕΚΟ στην Κηφισιά, όπου τα αυτοκίνητα πέρασαν από τεχνικό και διοικητικό έλεγχο, προτού τα πληρώματα ξεκινήσουν τη μάχη τους με το χρόνο και τους υπολογισμούς.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Αγώνες: 7ο ΕΚΟ Ιστορικό Φθινοπωρινό Ράλλυ - Όλα έτοιμα!

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το 7ο ΕΚΟ Ιστορικό Φθινοπωρινό Ράλλυ, που διοργανώνεται από την ΕΛΠΑ με την υποστήριξη της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΚΟ, το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου.
Ο τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος Regularity για το 2011, στον οποίο συμμετέχουν κλασικά  αυτοκίνητα κατασκευής μέχρι το 1981 των κατηγοριών Ε, F, G, H και I, έχει μήκος 250 χιλιομέτρων και θα διατρέξει τις περιοχές της Αττικής και Βοιωτίας, με 10 ειδικές διαδρομές που θα περιέχουν περισσότερες των 20 χρονομετρήσεων.

Αγώνες: Ο Θ. Ζαχαρέλλης στο Academy Trophy 2012

O οδηγός κάρτ Ζαχαρέλλης Θεόδωρος της κατηγορίας ΚF3 θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο
Academy Trophy 2012  σύμφωνα με τους όρους που είχε θέσει η ΕΠΑ-ΕΘΕΑ απο το 2011 . Οι οδηγοί κάρτ Καλέσης Φίλιππος, Κουρτίδης Βασίλειος, Κοκκινίδης Γεώργιος και Βασιλέρης Δημήτριος έχουν κατα προτεραιότητα το δικαίωμα συμμετοχής στο U-18 για το 2012.
Σύμφωνα με την κατάταξη του Πρωταθλήματος Καρτ 2011 για τις κατηγορίες ΚF3 - KF2, όσοι απο τους λοιπούς οδηγούς ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο U-18 και πληρούν τις ηλικιακές προυποθέσεις, καλούνται να δηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους στην ΕΠΑ-ΕΘΕΑ μέχρι την 31 Ιανουαρίου 2012
ΕΘΕΑ 7/12/2011

Αγώνες: 6ος αγώνας GTCC 2011 - Όλα έτοιμα

To GTCC θα κλείσει την χρονιά στη πίστα με την οποία ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα στο Στρ. Αερ. της Τρίπολης όπου θα διεξαχθεί ο 6ος και τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Η διεκδίκηση του πρωταθλήματος είναι ανοιχτή σε αρκετές κατηγορίεςκαι έτσι αναμένεται να κλιμακωθούν οι μάχες των αγωνιζομένων!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Νέα: ΟΜΑΕ - πρόσκληση ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης

Σύμφωνα με το άρθρο 7 § 4 του Καταστατικού της ΟΜΑΕ, καλούνται τα Σωματεία / Μέλη της ΟΜΑΕ σε Τακτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα των εντευκτηρίων της ΕΛΠΑ, οδός Μεσογείων 395, Αγ. Παρασκευή ( 3ος όροφος ).


Αγώνες: 5ος αγώνας Ταχύτητας Τρίπολη (συμμετοχές)

Με 56 ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συμμετοχές θα κλείσει για το 2011 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας αυτοκινήτων, με τον 5 και τελευταίο αγώνα που θα γίνει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Ο αγώνας διοργανώνεται από τη START LINE και γίνεται με την υποστήριξη το Δήμου Τριπόλεως με μεγάλο χορηγό τον Όμιλο «ΤΖΑΒΑΡΑΣ Α.Ε.».  Εκτός από τις κατηγορίες SPORT – OPEN – ΙΣΤΟΡΙΚΑ, συμμετοχές για το CUP Α.Λ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Α.Λ.Α. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και 65 συμμετοχές για τα οργανωμένα clubs για το έπαθλο GTCC, για πρώτη φορά σε αγώνα ταχύτητας θα κάνει την εμφάνισή της η κατηγορία «FORMULA SALOON» με πολύ δυνατά και εντυπωσιακά αυτοκίνητα σε δικό τους αγώνα.

Αγώνες: Η ελληνική αποστολή στο Rotax Max Final

Έπεσε η αυλαία του ROTAX Max Challenge Grand Finals 2011 στο στο Al Ain των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.  Η μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα ήρθε από τον Nίκο Κομνό που πήρε την 13η θέση στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας ROTAX MAX Senior, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή οδηγική του κατάσταση. Σταθηκε στα ίσια απέναντι στα μεγαθήρια της κατηγορίας του, όπου είδε τον  Βρετανό Ben Cooper να παίρνει μια δύσκολη νίκη υπό τη πίεση του Αυστραλού David Sera που ακολούθησε στη δεύτερη θέση.  Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ιάπωνας  Hirotaka Sasaki.

Νέα: Απόφαση Ελλανοδίκου Επιτροπής

Δεκτή έκανε την έφεση των αγωνιζομένων στο 6ο Adventure Trophy, Μιχαήλ Μισκή, Ιωάννη Χαραλαμπάκη, Ανδρέα Μπαλού και Κωνσταντίνου Λεμπέση η Ελλανόδικος Επιτροπή.

Αγώνες: Ράλλυ Σπριντ Αμφίκλειας (αποτελέσματα)

Οι Διονύσης Σπανός - Σωτήρης Γκότοβος με Subaru Impreza ήταν νικητές στο Ράλλυ Σπριντ Αμφίκλειας που διοργάνωσε η Λ.Α.Μ.Α..Πίσω τους βρέθηκαν οι Αντώνης Σταφυλοπάτης - Στέργιος Στεργιούλας με Opel Astra OPC. Τα δύο πληρώματα ήταν στις αντίστοιχες θέσεις και στην κορυφαία κατηγορία, ενώ ήταν και τα μόνα που έπεσαν κάτω απο το χρονικό όριο των εννέα λεπτών. 

Ενημέρωση: Διακοπή λειτουργίας των μπλογκ istiaianews.blogspot.com και limniotika.blogspot.com



Διακοπή λειτουργίας του μπλογκ, αναβάθμιση της σελίδας της Βόρειας Εύβοιας. 
Όλα για τη Βόρεια Εύβοια εδώ http://voriaevia.blogspot.com/

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αγώνες: 7ο ΕΚΟ Ιστορικό Φθινοπωρινό Ράλλυ

Στις 10-11 Δεκεμβρίου το σωματείο Αγωνιστικό Τμήμα ΕΛΠΑ διοργανώνει το 7ο ΕΚΟ Ιστορικό Φθινοπωρινό Ράλλυ, τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος Regularity για το 2011. Στον αγώνα θα γίνουν δεκτά κλασικά αυτοκίνητα κατασκευής μέχρι το 1981 των κατηγοριών E, F, G, H και Ι για το πρωτάθλημα Regularity, καθώς και σύγχρονα αυτοκίνητα κατηγορία GT τα οποία ωστόσο θα συμμετάσχουν σαν ανεξάρτητη κατηγορία, εκτός κατάταξης. 

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αγώνες: Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας 2011 - Wild Terrain Λασιθίου

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας, το πιο δύσκολο και θεαματικό είδος αγώνων 4Χ4 εκτός δρόμου,που περιλαμβάνει αγώνες Adventure Trophy, όπου συμμετέχουν ομάδες των δύο αυτοκινήτων, καθώς και αγώνες Wild Terrain, όπου συμμετέχουν ανεξάρτητα αυτοκίνητα, θα ολοκληρωθεί με το Wild Terrain στο Λασίθι της Κρήτης στις 9-10-11/12/2011.

Αγώνες: Ράλλυ Σπριντ Αμφίκλειας (συμμετοχές)

Με 30 συμμετοχές θα διεξαχθεί τελικά το Ράλι Σπριντ Αμφίκλειας που διοργανώνει η Λ.Α.Μ.Α.. Η Λέσχη ανακοίνωσε τη λίστα συμμετοχών η οποία περιλαμβάνει αρκετές και ενδιαφέρουσες παρουσίες σε όλες τις κλάσεις των αγώνων σπριντ. Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο από τις 14:30 θα γίνεται ο Τεχνικός Έλεγχος του αγώνα, ενώ η κυρίως διαδικασία θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 10:30 με το πρώτο σκέλος.

Αγώνες: Cooper 24 Ώρες Off Road 2011

Από την εκκίνηση στην πλατεία Κοτζιά, μέχρι το Μοσχοπόδι, κόσμος, πρωτόγνωρος για τα δεδομένα των αγώνων εκτός δρόμου στην Ελλάδα, ήρθε να εμψυχώσει τα πληρώματα και να παρακολουθήσει το μοναδικό θέαμα.
«Ξεχάστε όσα έχετε ακούσει για την Αθήνα…», έγραψε στο marathonrally.com ο ανταποκριτής του στον αγώνα. «… Η πόλη σφύζει από ρυθμό, είναι ζωντανή, η αστυνομία και οι άνθρωποι είναι φιλικοί, δεν υπάρχουν πορείες και διαμαρτυρίες. Μερικές χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την εκκίνηση…». Το Cooper 24 Ώρες Off Road 2011, πέρα από ένας μεγάλος αγώνας, ήταν και μία ζωντανή διαφήμιση της χώρας μας!

Αγώνες: Ράλλυ Σπριντ Βαντές (αποτελέσματα)

Με απρόοπτα και πολλές καθυστερήσεις, πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για το κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης, στη διαδρομή Βαντές – Κοντόπουλα, την τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη. Στον αγώνα, που διοργάνωσε η Α.Λ.Α. Χανίων, πήραν μέρος μόλις 14 πληρώματα και κατάφεραν να τερματίσουν τα 11. Η εκκίνηση δόθηκε με μικρή καθυστέρηση, λόγο προβλήματος με τις επικοινωνίες, το οποίο αποκαταστάθηκε μερικώς. Το πρώτο σκέλος κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, σε αντίθεση με το δεύτερο που αποδείχτηκε καταστροφικό.

Αγώνες: 5ος αγώνας Ταχύτητας (Τρίπολη)

Ο 5ος και τελευταίος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων, διοργανώνεται το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο στρατιωτικιό αεροδρόμιο της Τρίπολης.Ο αγώνας που διοργανώνεται από τη START LINE, περιλαμβάνει τις κατηγορίες SPORT– OPEN – ΙΣΤΟΡΙΚΑ, αγώνα  των οδηγών που μετέχουν στο CUP Α.Λ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Α.Λ.Α. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, καθώς και αγώνα των οργανωμένων clubs για το έπαθλο GTCC 2011.

Αγώνες: 6ος αγώνας GTCC 2011

Η αγωνιστική χρονιά θα κλείσει για το GTCC με τον 6ο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο πολεμικό αεροδρόμιο της Τρίπολης μαζί με τον αγώνα του Παν. Πρωταθλήματος Ταχύτητας το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου 2011. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν ελεύθερα δοκιμαστικά, και την Κυριακή ο αγώνας. Οι Αιτήσεις συμμετοχών λήγουν την Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2011.