Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Νέα: Πανελλήνια έκθεση κλασικών οχημάτων

Από τις 2-5 Σεπτεμβρίου στo κλειστό εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλήνια εκθεση κλασικών οχημάτων.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το περιοδικό CLASSIC CENTURY και ο εκδότης του κ. Ρασιδάκης Μιχάλης και τη συνδιοργάνωση έχει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν η ΦΙΛΠΑ (Φιλοι Παλαιού Αυτοκινήτου), ΕΛΠΑ, ΛΕΚΟ (Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Ηρακλείου), ΣΙΠΑΚ (Λέσχη Ιδιοκτητών Παλαιού Αυτοκινήτου Κρήτης στα Χανιά) και δεκάδες άλλες λέσχες από όλη την Ελλάδα με την συμμετοχή των οχημάτων τους.
Η εκθεση μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτιστικό γεγονός μοναδικό στο είδος του για τα δεδομένα της Κρήτης αφού θα έχουν την ευκαιρία οι νεώτεροι επισκέπτες να δούν από κοντά οχήματα μιας άλλης εποχής αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να θυμηθούν εικόνες από την εποχή της νεότητας τους.
Η εκθεση θα περιλαμβάνει πάνω από 70 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες και ποδήλατα από το 1930 μέχρι το 1980.
Παράλληλα με την εκθεση οχημάτων θα μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει και μια έκθεση φωτογραφίας με αγώνες αυτοκινήτων αλλα και διαφορα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα όσων έζησαν αυτές τις δεκαετίες και συνδέθηκαν με τα οχήματα τους είτε ως μέσο μεταφοράς, διασκέδασης ή εργασίας.
Τέλος το κοινό θα ψηφίσει το ομορφότερο αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα σε μια μικρή εκδήλωση «καλλιστείων» που έχουμε οργανώσει.
Τα επίσημα εγκαίνεια της εκθεσης είναι το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00
Η εκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από 10.00 το πρωϊ μέχρι 10.00 το βράδυ από Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. (δωρεάν)
Οποιος συλλέκτης ή ιδιοκτήτης κλασικού αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας από την Κρήτη επιθυμεί να φέρει και εκείνος το όχημα του μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Ρασιδάκη στο τηλέφωνο 6970 446565. Τα οχήματα θα είναι προστατευμένα αφού το εκθεσιακό κέντρο είναι κλειστό και κλιματιζόμενο.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη για την παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου, την ΚΡΗΤΗ ΤV και την εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ για την ηλεκτρονική και εντυπη παρουσίαση της εκδήλωσης και όλους τους ιδιοκτήτες κλασικών οχημάτων που μας τα εμπιστεύτηκαν για τις ημέρες της εκθεσης.
Προγραμμα Εκδηλώσεων:
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου:
Προσέλευση και Τακτοποίηση των οχημάτων από την Κρήτη στο εκθεσιακό κέντρο.
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου:
8:00  Υποδοχή στο Λιμάνι Ηρακλείου των φίλων επισκεπτών μας από την Αθήνα.
9:00 – 12.00  Καθ’ οδόν για το Αρκαλοχώρι αφού προηγουμένως κάνουμε μια βόλτα μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου και μια σύντομη στάση στην Πλατεία Ελευθερίας.
12:00 – 15:00   Tακτοποίηση των οχημάτων στο εκθεσιακό κέντρο.
19:00 – 20:00   Επίσημα εγκαίνεια.
Kυριακή 4 Σεπτεμβρίου:
Θα πραγματοποιηθεί μια εκδρομή στον ορεινό Μυλοπόταμο (Ανωγεια, Αξό, Ζωνιανά) για τους επισκέπτες μας εκτός Κρήτης προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την ενδοχώρα της Κρήτης. Στην εκδρομή μπορεί να συμμετάσχει όποιος το επιθυμεί αρκεί να μας το δηλώσει μέχρι  26 Αυγούστου.
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με τουριστικό λεωφορείο του KOURKOUNIS TRAVEL.
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου:
ΕΚΔΡΟΜΗ στα γραφικά χωριά του Νομού Λασιθίου Ελούντα και Πλάκα.
Η εκδρομή θα γίνει οδηγώντας τα κλασικά μας αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες και μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων το επιθυμούν.
Ξεκιναμε στις 11.00 το πρωϊ και στις 12.00 φτάνουμε στον Αγιο Νικόλαο όπου παρατάσουμε τα οχήματα μας στο Λιμάνι της πόλης.
Το μεσημέρι θα μας βρεί στη γραφική Πλάκα σε μια παραδοσιακή ταβέρνα. Οποιος επιθυμεί μπορεί να πάει στο απέναντι νησάκι Σπιναλόνγκα ή να απολαύσει το μπάνιο του στα πεντακάθαρα νερά της Πλάκας.
Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ηράκλειο όπου παρατάσουμε τα οχήματα μας στο Μαρίνα Ηρακλείου και αργά το βράδυ αποχαιρετούμε τους φίλους μας στο Λιμάνι Ηρακλείου στο πλοίο της γραμμής Ηράκλειο – Πειραιάς.