Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Δωρεάν αριθμοί VoIP


Το μπλοκ http://eviaoffroadteam.blogspot.com και το φόρουμ http://www.evia-offroadteam.gr/forum/index.php της EVIA OFF ROAD TEAM ευχαριστούν τους αναγνώστες και τα μέλη τους, προσφέροντας δωρεάν αριθμούς VoIP (Voice over IP) ή σωστότερα τηλεφωνία μέσω διαδικτύου, ΦεΔΠ (Φωνή επί Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου).

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:
Να διαθέτετε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο ίντερνετ (σύνδεση ADSL για καλύτερα αποτελέσματα). Να "κατεβάσετε" το skype http://www.skype.com και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε αυτό. Συνδεθείτε στο skype και κάντε την απαραίτητη ρύθμιση στο πρόγραμμα, επιλέξτε: Ρυθμίσεις => Ρυθμίσεις ιδιωτικότητας => Αποδοχή κλήσεων από... (τσεκάρετε την επιλογή οποιονδήποτε) πατήστε αποθήκευση (κάτω δεξιά)
Οδηγίες απόκτησης αριθμού VoIP:
Στείλτε mail στο blog eviaoffroadteam@gmail.com με τα στοιχεία σας, το όνομα χρήστη (id - username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) του skype σας, και πολλή σύντομα θα σας στείλουμε τον προσωπικό αριθμό VoIP σας στο ίδιο mail. Έπειτα μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σας. 
Σχετικά με τον αριθμό VoIP:
Ο αριθμός VoIP θα είναι ο 2111768250 (τηλεφωνικό κέντρο VoIP) και θα ακολουθείτε από τον τριψήφιο ή τετραψήφιο προσωπικό αριθμό επέκτασης (extension number) και θα "χτυπάει" στο skype του υπολογιστή σας. Καλώντας κάποιος το κέντρο, από κινητό ή σταθερό,  θα ακούει το μήνυμα "please enter the extension number" έπειτα πληκτρολογώντας τον προσωπικό σας αριθμό θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Δεν χρειάζεται να διαθέτετε τηλεφωνική συσκευή ή γραμμή, μόνο μικρόφωνο και ηχεία (προτείνετε head set) στον υπολογιστή σας.
Η υπηρεσία παρέχετε δωρεάν, ως έχει, και αφορά μόνο εισερχόμενες κλήσεις στον υπολογιστή σας.